Influenzavaccination:

Vaccination af patienterne i risikogrupperne starter 1/10. Det vil kun være denne gruppe der vil kunne blive vaccineret de første 3 uger. Først derefter vil overskydende vacciner kunne benyttes til selvbetalere.

Da vaccination i år vil foregå som drop-in uden tidsbestilling bliver først vaccinedag mandag 4/10. Der vaccineres ved fremmøde mellem 15-15.30, mandag, tirsdag og onsdag. Det vil også være muligt at få vaccinen hvis man anden årsag har en tid hos lægen – informér meget gerne hvis dette ønskes allerede når du bestiller tiden.

Formentlig vil der også komme et tilbud om gratis vaccination af de 2-6 årige. Det vides desværre endnu ikke hvornår, hvordan og hvor dette kommer til at foregå.

Du har øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid.

Da det kan forekomme at mange mennesker skal opholde sig i venteværelset på samme tid vil vi på det kraftigste opfordre til at man benytter mundbind!

Sundhedsstyrelsen anbefaler, du bliver vaccineret, hvis du:
Er 65 år eller derover
Har en kronisk sygdom
Er svært overvægtig med BMI over 40
Er gravid og mere end 12 uer henne

Tilhører du en af de ovennævnte grupper, er førtidspensionist, har en immundefekt eller bor i samme husstand som en person med immundefekt, kan du få vaccinationen gratis.

Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke længere gratis.